AlbanianEnglish

Bashkia Kamëz

Home 100 Vjetori i Pavarsisë

Programi i Aktiviteteve të Bashkisë së Kamzës për 100 Vjetorin e Pavarsisë

1. Kalendari i aktiviteteve për vitin 2012

 • Mësuesi në 100-vjetorin e Pavarësisë, në muajin mars.
 • Manifestimi me lojëra popullore tradicionale shqiptare si dhe manifestimi fizkulturor-sportiv “100 vjet Pavarësi”, gjatë muajit prill.
 • Maratonë me pjesëmarrës nga institucionet shtetërore, shkollat e mesme, në 5 stacione, të cilat u përkasin 5 datave kryesore historike kombëtare, gjatë muajit prill.
 • Konkursi i fjalës artistike me rastin e 100-vjetorit të Pavarësisë, në muajin maj.
 • Kampionat minifutbolli midis institucioneve, shoqërive private, shkollave, gjatë muajit maj.
 • 100-vjetori i pavarësisë se Shqipërisë, aktivitet festiv nga FRPD Kamëz
 • Ekspozitë pikture, me temë “Shqipëria, Atdheu ynë”, në muajin shtator.
 • Ekskursion në shtëpinë ku u shpall pavarësia dhe ngritja e flamurit në Vlorë, me nxënës të dalluar dhe vizita në Muzeun Historik Kombëtar, në muajin tetor.
 • Koncert i madh festiv, artistik-letrar, me rastin e 100-vjetorit të pavarësisë, në muajin nëntor.
 • Java Evropiane e Demokracisë Lokale, tetor.
 • Festa e Karnavaleve, tetor.
 • Open Day, gjatë muajit nëntor.
 • 28 Nëntori, Dita e Pavarësisë së Shqipërisë
 • Ceremoni për dhënien e titujve dhe certifikatave për personalitetet e 100-vjetorit.
 • Koncert me rastin e 100-vjetorit të pavarësisë.
  2. Data të rëndësishme historike të qytetit të Kamzës

Vendimi për shpalljen bashki të Kamzës, data 30.4.1996.