Bashkia Kamëz në ndihmë të banorëve të prekur nga tërmeteti: Ndihma me anë të çadrave të emergjencës, ushqimeve dhe përkujdesit shëndetësor për të prekurit

Edhe Kamza është prekur nga tërmetet e datës 21 shtator dhe 26 nëntor duke pasur dëme tek banesat e qytetarëve. Reagimi i Bashkisë Kamëz ka qenë i shpejtë ku duke kordinuar në kohë rekord edhe me strukturat e tjera shtetërore iu është gjendur pranë banorëve.

Nga ana e Bashkisë Kamëz u ofrua menjëherë ndihma e parë në terren ku ndihmuan në instalimin e çadrave të emergjencës, u sigurua ushqim.

Eshtë mundësuar dhe ofrimi i shërbimit shëndetësor si dhe vëmendje i është kushtuar edhe konstatimit të dëmeve dhe ofrimit të ndihmës për rindërtimin e shtëpive, proces që është në vazhdim!.

Sikurse dhe për termetin e datës 21 shtator, edhe të dëmtuarit në tërmetin e dytë më 26 nëntor janë paraqitur në Bashki për të deklaruar dëmet që kanë pësuar dhe më pas ekspertët dhe inxhinerët e bashkisë kanë shkuar në terren pë rverifikimin dhe konstatimin e shtëpive të pabanueshme!.

Të gjithë qytetarët e prekur morën ndihmën nga bashkia me të gjitha mjetet e nevojshme duke iu qëndruar pranë për kalimin e këtij momenti të vështirë.